Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Podávanie jedla chorým

2. 5. 2010

Podávanie jedla chorým

 

Zásady

1)      Každý pacient musí dostať naordinovanú diétu

2)      Jedlo musí byť teplé a pekne upravené

3)      Čisté taniere a príbor

4)      Podávať pravidelne

5)      Pred manipuláciou s jedlom je treba dôkladné si umyť ruky

 

Postup

1)      Najprv dostanú jedlo chodiaci chorí – jedáleň

2)      Ležiaci, kt. sa vedia najesť

3)      Pacienti, ktorých treba nakŕmiť

 

Objednávanie stravy

1)      Stravu objednáva vrchná alebo staničná sestra – žiadanka, kt. posiela do ústavnej kuchyne

2)      Na ľahšiu orientáciu v diétach sa používa jednotný diétny systém od 0-14, kt. obsahuje základnú diétu a jej zloženie

 

Preprava stravy

1)      Z ústavnej kuchyne v bandaskových nádobách do kuchynky odd., kde stravu rozdeľuje staničná sestra – bandaskový systém

2)       Strava prichádza na odd. v uzavretých nerezových kontajneroch, v kt. sú podnosy, na kt. je kartička, na kt. je odd. - klinika, meno pacienta a diéta – tabletový systém

 
Reklama